Autor:
Andres Tennus

20. septembrini saab esitada kandidaate teenetemärgiga tunnustamiseks

Kõik ülikoolipere liikmed on oodatud üles seadma kandidaate, kes vääriksid oma silmapaistvate tegude eest tunnustamist ülikooli teenetemärgiga. Ettepanekuid saab esitada veebivormi kaudu 20. septembrini.

Tunnustamise ettepanekuid on võimalik esitada aasta läbi, kuid teenetemärgid antakse üle kord aastas, vahetult enne rahvusülikooli aastapäeva. 2022. aasta teenetemärkide pidulik üleandmine toimub 25. novembril.

Tunnustamise ettepaneku esitamisel tuleb ülikooli kodulehel sisestada kandidaadi nimi ja kirjeldada lühidalt teenet, mille eest tuleks talle teenetemärk anda. Suure medaliga tunnustamise otsuse teeb senat oma oktoobrikuu istungil; medali, tänutähe, aumärgi ja teenetemärgiga „100 semestrit Tartu Ülikoolis“ tunnustamise otsustab rektor vahetult pärast sedasama senati istungit.

Ülikool tunnustab oma liikmeid ja teisi ülikooli jaoks olulisi isikuid teenetemärkidega 2020. aastal kehtestatud uue tunnustamise korra kohaselt. Tartu Ülikooli teenetemärgid on Johan Skytte medal, Tartu Ülikooli Tänutäht, Tartu Ülikooli suur medal, Tartu Ülikooli medal, Tartu Ülikooli aumärk ja teenetemärk „100 semestrit Tartu Ülikoolis“.

Teenetemärkide valmistamisest on tehtud video, kus nii rektori ametiketi kui ka teenetemärkide kujunduse autor Julia Maria Künnap mõtestab lahti kujunduse tähenduse ning näidatakse lähemalt teenetemärkide valmimise käiku.

Image
20. septembrini saab esitada kandidaate teenetemärgiga tunnustamiseks
Haridus- ja Teadusministeeriumi 2023. aasta keeleteo auhinna üleandmine. Pildil Tartu Ülikooli vivaariumi juhataja Sulev Kuuse ning haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

Ülikooliõpik „Rakubioloogia“ valiti Haridus- ja Teadusministeeriumi 2023. aasta keeleteoks

Ülikooliõpiku „Rakubioloogia“ koostajad Sulev Kuuse ja Toivo Maimets.

„Rakubioloogia“ õpik nimetati Tartu Ülikooli 2023. aasta keeleteoks

Bioloogiaolümpiaadi lõppvooru osalejad biokeemia ülesandeid tegemas

Selgusid 63. Eesti bioloogiaolümpiaadi parimad

9.–10. märtsil peeti 63. Eesti bioloogiaolümpiaadi (EBO) lõppvoor gümnaasiumiõpilastele.